Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Учителски помагала за работа с неизучаван текст представят Радостина Николова и Детски книги

Детската писателка Радостина Николова в партньорство със сайта Детски книги (detskiknigi.com) и Ozone.bg представят комплект от учителски помагала за работа с неизучаван текст в клас. Това са първи по рода си помагала, базирани на последната й книга "Моите красиви рога", която излезе през ноември 2016-а. Те са предназначени специално за учители и библиотекари. При разработката на комплектите писателката се консултира с преподаватели от цялата страна.

Всяко помагало включва откъс от последната книга на Радостина Николова "Моите красиви рога", въпроси върху и извън откъса и допълнително занимание за работа в клас с игрови характер. Предложените теми са общо 5: Различие и толерантност, Приятелство, Загуба и болка, Доверие и страх, Позитивна нагласа.

"Вярвам, че тези кратки учителски помагала към книгата „Моите красиви рога“ ще предложат на учителите алтернативен подход за разискване на важни теми в клас. Когато предлагаме на децата съвременни текстове извън задължителната програма, съчетани със занимания от игрови характер, това може да събуди интереса им към четенето като цяло." - споделя писателката.

Работата само с един кратък откъс може да провокира децата да прочетат цялата история. Приложените въпроси към предложения текст имат за цел да провокират мисленето на учениците и умението им да слушат, както и да разбират основните му послания. Допълнителни въпроси целят да ги изведат от микросвета на книгата, като отключат у тях различен набор от емоции. Игровите занимания в края на всеки модул развиват фината моторика и провокират въображението.

„Много се радвам, че успях да привлека като партньор в този проект Детски книги, защото с Вал Стоева споделяме идентична визия по отношение на това колко добре биха се възприели от децата занимания в клас, които разчупват установения модел на преподаване.“ – допълва Радостина.

За да представи своята идея и да покаже как помагалата могат да бъдат използвани в клас, Радостина Николова кани всички учители, библиотекари и заинтересовани родители на среща-разговор на 29 март 2017 г. (сряда) от 18:00 часа в Читалище.то

По време на срещата всички присъстващи ще може да разгледат книгата, да получат помагало и допълнителни бонуси, ако проявяват интерес да работят с комплекта. Входът е свободен, а всеки заинтересован, може да заяви своето място, както и да научи повече за събитието тук:

https://event.gg/5835/

Самите помагала ще бъдат налични за безплатно сваляне от сайта на книжната поредица motove.com/store от 30.03.2017-а.