Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Нашите партньори

Елфи, джуджета, хора и прочие бледокожа сволоч - очакваме ви на София Диша!

Екипът на БГкнига се радва да съобщи на феновете на книгите-игри, че в неделя, 11.08, няма да ви се наложи да преговаряте с арогантни водачи, да се сражавате с решителни противници и да смажете предателите, сеещи разкол в собствените ви редици. Защото в рамките на събитието „София диша” на шатрата на книгите - игри ще може в безопасност да поговорите с Майкъл Майндкрайм и други велики автори на жанра, без да се опасявате от нож в гърба...

Книга за татковци в българските библиотеки

Благодарение на Забавното лятно четене 2013 Невероятните приключения на Унки Марлюнки достигнаха и библиотеките на няколко български града. Малките читатели на Гоце Делчев, Смолян, Копривщица, Сопот, Кърджали и Хасково вече ще могат да добавят в читателските си дневници и Книга за татковци.

stenly_premiera.JPG

Нещо в мен, нещо в теб на Летния Базар на Изкуствата и Творческите Занаяти

На 16.06. в рамките на Летния Базар на Изкуствата и Творческите Занаяти ще се съберат на едно място творци от най-различен характер, които ще представят ...

936022_713566358669633_471346513_n.jpg

Стенли кани читатели и приятели в галерия Credo Bonum

Ти вече си част от „Нещо в мен, нещо в теб”, просто още не знаеш... Каним те на една среща с история от твоя свят, разказана от някой друг... ...Последвай нишката...

zabavnoto_lqtno_chetene.jpg

Книга за татковци в списъка на Забавното лятно четене 2013

Наближава стартът на тазгодишната лятна кампания на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека „Забавното лятно четене“ 2013

poster2.jpg

Представяне на романа РАЙ в книжарница БАРД

На 27 май в книжарница „БАРД“ (ул. Граф Игнатиев 15), инсталацията ще бъде отворена и публиката ще има възможност да й се наслади до 29 май, включително. Стотици листи ще бъдат разпръснати и окачени в пространството на книжарницата.

amateras.JPG

Изложба "Изкуството на ръчната книга по цял свят"

Един от акцентите в програмата за съботната Нощ на музеите бе изложбата "Изкуството на ръчната книга от цял свят", която е включена в организирания от фондация „Аматерас“ хартиен арт фест. Алтернативните книжни тела от месец са в Националния исторически музей и ще останат там до втори юни.

V.UROSEVIC-Mitologia_na_sania-KORICA-REKLAM.jpg

Литературно четене на Митология на съня

Заповядайте на литературно четене на новоизлязлата поетична книга "Митология на съня" от знаменателния македонски поет Влада Урошевич ("Ерго", С., 2013, преводач Роман Кисьов).

kucheto_emas.jpg

Месец на европейски разказвачи стартира в Аз чета и Детски книги

Точно в Деня на Европа - 9 май, специализираните сайтове за книги „Аз чета“ и „Детски книги“ дават началото на Месец на европейските разказвачи в партньорство с издателска къща “Емас”.

coverbg.jpg

Да разчупим представите си за Европа

Център за здраве и образование „ЕДИКТА” и доц. д-р Георги Бърдаров ви канят на представяне на книгата "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в Европейския съюз" в библиотеката на Бургаския свободен университет. Събитието ще се състои на 15.05.2013, от 17 ч. и ще се предложи възможност за дискусия с автора.

DSC09701.JPG

Алтернативни тела на книгата

Едно от събитията, с които Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийския университет отбеляза Международния ден на книгата и авторското право, бе експозицията с интригуващо име „Алтернативни тела на книгата“. За съжаление, кратко бе времето, в което тя можеше да бъде разгледана – само на 23 април от 09,00 до 19,00 часа.

aleks-krastev.jpg

Рицар на книгата 2013: хората на книгата и техните награди

През 1995 година ЮНЕСКО утвърждава двадесет и трети април за Световен ден на книгата и авторското право. Денят, обединяващ хората на книгата, бе отбелязан и тази година с поредица от културни събития. Едно от най-очакваните бе раздаването на наградите "Рицар на книгата", което се проведе в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”.

Pokana_Ricar.jpg

Рицар на книгата - 2013 г.

На 23 април – Международният ден на книгата и авторското право, Асоциация „Българска книга” ще връчи годишните награди „Рицар на книгата”. Церемонията ще бъде в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” от 17.00 часа.

525360_564189330280618_515854766_n.jpg

Представяне на романа Апарат

Представянето ще се състои на 16 април 2013 г., 19-00 часа, в betahaus

big-big-Zaekat_Doneva-Cover.jpg

Премиера на Заекът и неговата мечта

Издателство "Жанет 45" Ви кани на усмихната премиера, където ще представим книгата "Заекът и неговата мечта"