Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Невероятните приключенията на Унки Марлюнки

Книга за татковци или Невероятните приключения на Унки Марлюнки е джобно издание, със заоблени ъгли и корица от екокартон. Ергономичната книжка, която предизвиква силно желание за притежание у читателите, се появи на бял свят в офиса на БГкнига. Проектът Книга за татковци е плод на тясното сътрудничество на екипа на БГкнига с усмихнатия автор Иван Раденков.

Каква беше задачата?
Иван Раденков дойде в офиса на БГкнига с готов текст и илюстрации, преди да е пристъпил към окончателното оформление на книгата. Искаше да му предложим формат и вид на бъдещото издание, който да отговаря на идеята му за малка привлекателна книга с екологичен облик. Интересуваше се как точно ще може да разпространи книгата, след като тя бъде отпечатана и какви са механизмите за популяризиране на изданието впоследствие.

Какви услуги изпълнихме за Иван?

Предложихме на Иван няколко варианта за изпълнение на книжката - такива с твърда и мека корица, с комбинирана корица от плат и картон, както и вариант със заобляне на ъглите. Изчислихме приблизителния обем на книгата и представихме на автора няколко калкулации, както и мостри от материали, които може да сравни.

Иван избра да използва и PR пакет "Старт" от готовите ни предложения за популяризиране на изданието в медиите.
В допълнение към книгата авторът получи безплатно книгоразделители, отпечатани на картона на корицата.
Рекламните материали, съпътстващи излизането на книгата, създадени от екипа на БГКнига включиха: плакати с формат А3, книгоразделители, корица и две страници в безплатното издание за книгомани Книгите днес. В рамките на PR-кампанията Иван добави диск музиката, записана към книгата  от група "Тролите" и представи създадената за книгата микро интернет страница. Направи и фейсбук страница, модерирана от него и екипа на БГкнига. 
По наша идея и благодарение на ентусиазма на Иван Раденков беше заснето видео, отразяващо как книгата отива в печатницата и излиза от там готова :)

Какво медийно отражение получи книгата?

Качеството на продукта, маркетинговият подход, включващ две заглавия ("Книга за татковци" и "Невероятните приключения на Унки Марлюнки"), както и поетапната PR-кампания, засищаща публичното пространство с интересни информационни единици, спомогнаха за едно широко медийно отразяване. 
"Книга за татковци" намери своето място в специализирани сайтове и блогове за четене, телевизии, радиа и сайтове. Приятно впечатление направи и от отразяването на книгата от няколко регионални медии.

Какво каза клиентът за нас?

"БГкнига предлага завършена услуга от А до Я. При тях можеш да се консултираш за най-добрите материали за книгата си, да поръчаш печата, да складираш книжките, да направиш сериозен PR и да ти организират разпространението. Аз си направих и електронна книга с тях. Но това са сухите факти, а истината е, че работихме заедно, задружно и с много блясък в очите постигнахме един чудесен продукт. Малко са издателствата в България, които вместо да подхождат скептично към нов автор, му подават ръка."

Иван Раденков