Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Влад – приказка, която носи красота

   В края на 2014 г. с нас се свърза Диана Димитрова – талантлива млада актриса, която ни представи своя проект за детска книжка на име „Влад“. Бе решила да работи с „Фабрика за книги“ по препоръка на Радослав Гизгинджиев, друг съвременен български автор, с когото вече няколко години поддържаме успешни професионални отношения.
   Авторският текст на Диана разказва историята на един тъжен снежен човек, чието усмихнато сърце е откраднато от завистливата зла магьосница Страх. И все пак, снежният човек е късметлия, защото се сприятелява със смелото черно пони Влад. За да върне щастието на своя другар, то решава да се качи над белите облаци, при кулата, където спи злата вещица...
   Оформихме историята с ръкописен шрифт, на всяка страница текстът е съпътстван от авторски илюстрации. „Влад“ е решена в цветовата гама черно-бяло-червено, поради което избрахме форзаца, свързващ твърдата корица с текстовия блок, също да бъде червен.
   На 20 януари книгата вече пътуваше към витрините на книжарниците. В същия ден авторката за пръв път срещна своето готово произведение. Моментът беше повече от емоционален, поради което Диана не успя да бъде особено многословна. Ето какво сподели с нас.


   – Каква задача ни възложи?
   – Задачата беше трудна и отговорна, защото това е първата ми книга. И имейлите с обратна връзка бяха безброй. В заключение мога да кажа, че екипът се справи страхотно.
   – Как ще коментираш работата си с нас?
   – Хубаво е, когато те посрещнат усмихнати хора, които обичат работата си.
   – Как смяташ да популяризираш книгата си?
   – Разпространението ще се случва главно онлайн, на адрес http://bgkniga.bg и във Фейсбук.