Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

Силвия Нинкова

В началото на 2015 г. Силвия успя да съчетае редовното посещаване на лекциите на специалност "Книгоиздаване" в Софийския университет и пътуването до книжна борса "Искър". Там, измежду прозаичните дейности като следене на наличности и обработка на поръчки, нашата стажантка първокурсничка получи задачи, свързани с писане на приказки и изготвяне на списъци с препоръчителни за четене книги. 

– Откъде разбра за стажантската ни програма? 
– Както повечето студенти, нямах желанието да чакам да дойде лятото, за си изкарам стажа. След доста ровене и търсене, най-накрая реших да  разговарям лично с преподавателя по „Увод в книгоиздаването“ – Гриша Атанасов, който всъщност ме насочи към БГкниг@.


– Какво научи, докато беше на стаж при екипа на БГкниг@? 
– По време на стажа всъщност се научих да разглеждам книгата не само като изкуство, а и от търговска гледна точка. Добих една по-реална представа за работата в екип като този на БГкниг@, видях колко трудна, но и забавна може да е този вид дейност. И колко различна, разбира се. И най-важното, научих се наистина да обичам и уважавам не само книгоизработването и книгоиздаването, но и книготърговията.

– Сподели нещо за общото настроение. ​
– Няма как да го опишеш, трябва просто да го преживееш. Екипът е невероятен, не просто като дейност, а като отношение между хората. Отговорни за ежедневната си работа, нито един от тези прекрасни хора не забравя да се забавлява. Направиха живота ми за месец наистина интересен. Екипът на БГкниг@ не е просто добър колектив, а мечтан колектив!

– Би ли препоръчал стаж в БГкниг@ на свои колеги?
– Вече го направих!