Вашата количка 0.00 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
 Виж покупката
Здравейте Гост
RSS  Сподели  Отпечатай

История на футбола в Казанлък: книга, написана от фенове за фенове

     Авторите на книгата "История на футбола в Казанлък", върху която съсредоточихме усилията си през март 2015 г., знаят, че работата по едно издание не завършва с излизането му от печат. Месец, след като тиражът потегли от печатницата към град Казанлък, Георги Стоянов (един от двамата съавтори) ни писа имейл с новината, че ще организира изложба, посветена на футболния живот в Града на розите. Тя ще бъде открита на 13 юни 2015 г. в казанлъшкия литературно-художествен музей "Чудомир" и ще включва фотографии на казанлъшки отбори от различни периоди, както и купи, медали и други артикули. След като експозицията бъде показана в Казанлък, планира се тя да посети и град Павел баня.
     Ето какво още сподели Георги.


  
    Ръкописът спечели конкурс на Община Казанлък и получи финансиране за издаването. Преди да стигне до печат, с другия съавтор проверихме цените на печатниците в Казанлък, Стара Загора и Бургас, а по-късно мой приятел ми даде координатите на БГкнига. Настоявах книгата да бъде с твърди корици, защото за мен тя е важна и ще се използва и след десетки години. Събрахме много факти от историята на футбола в Казанлък, като най-старите данни бяха от далечната 1894 година. Посочихме параметрите на книгата и от издателството ни дадоха добра оферта. Плюс бе и фактът, че печатът ще се направи в една от най-големите печатници: "Полиграфически Комбинат" АД.
    Още в първите две седмици след излизането на книгата, 1/5 от тиража вече бе изчерпан. Тя достига до своите читатели посредством:
    - онлайн платформа за поръчки – http://www.kazanlak.com/football, като доставката в рамките на град Казанлък е безплатна;
    - популярните търговски сайтове olx.bg, auction.bg, bazar.bg;
    - вестникарските репове и други търговски обекти в Града на розите.
    Книгата получи ласкави отзиви от доц. Лозан Митев – ръководител на катедра „Мениджмънт и история на спорта” в Национална спортна академия „Васил Левски”, както и от статистици и любители на футбола. Освен в Казанлък, тя намери свои читатели и в други български градове, сред които София, Хасково, Стара Загора, Варна, Пазарджик, Плевен.